äntligen!!

äntligen har short chapsen kommit och dom är jättesköna att rida i. det stör mig lite bara att jag hade kunnat ta en storlek mindre som jag hade tänkt från början... aja det får bli nästa gång jag köper nya och då blir det nog samma sort.  rekomenderar dom verkligen, inte var dom dyra heller. as bra!


 

Äntligen!

Igår var, eller nej, i tisdags så var hovslagaren här. Så hästarna har fin fina hovar nu. :) Fina och korta.

Jag nämde i ett inlägg att Masters öga var alldeles geggigt och äckligt. Men jag tog på han ett helflugskydd och bara någon dag efter det så kollade jag hans öga och det var fint! Så det var antaligen bara det att flugorna hade vart på det. Så nu är han prima.
När jag rider ut nu på sommaren så är det alltid skönt att ha ett, hm, glömt av vad et heter, men en sådan man har över öronen på hästarna. Master har en sådan i en väldigt fin blå färg. För han bara håller på och viftar på huvudet utan den. Flugorna stör honom verkligen då. Och det stör mig att han stannar till eller går och skakar till på huvudet hela tiden. Men jag kan inte hitta den. Så jag får väl stå ut ett tag till antar jag...aja.^^


haha

efter att vi hade kommit hem från bröllopet så red jag ut en sväng och sedan hoppade lite. Då tvärstannar polka på ett lite högre hinder så att jag kanar fram framför sadlen ^^ så gick en bom sönder också när vi rev en gång. lite tråkigt men när vi fick dom var dom ju lite ruttna så det är inte så konstigt om dom går sönder så fort man river. lasse har också gjort sönder en, fast det var ett plank han rev.
lasse är ju så söt ;)


Njuter av sommaren






Den här helgen går hästarna hemma eftersom att jag och Elin ska bort på bröllop hela helgen. Så i dag passade jag på att ta kort när dom endå är hemma :) Man kan riktigt se hur dom njuter av värmen, det är härligt att se. Dom är så fina nu också när sommarpälsen har kommit fram. Alla ser så blanka och välmående ut även om dom är lite feta, men det får man va när det är sommar tycker jag :)

Ridpass med fotograf

Hej! I dag har alla tre varit på plats i hagen. Elin och Lina red medans Rebecka fotade. Det var väldigt kul att få se kort på sig själv. Vi hoppas på att vi kommer att fota mer tillsammans i sommar :)
Här är några färska kort från i dag:

uscha

Igår när jag skulle ta hem hästarna så ser jag att Masters öga är svullet och kletigt. Han har massa sådant dära gult gejs i ögat. Så jag fick ta en ren handuk och tvätta rent det med. Han kan ha ögat öppet lite. Men hann vill nog mest ha det stängt ("konstigt") Så efter ridturen så tog vi på honom ett heltäckande flygskydd. Så nu kan inga små flugor hålla på med hans öga. Jag var och kollade till honom förut idag och då såg det fint ut. Inget gult där inte. Men han hade ögat halvöppet. Men det ska la gå bra det dära.

Monne har som sagt ett, eller hans bakben har vart lite konstigt. Han har inget hår kvar på mesta delen av nedre benet. Sen har han haft ett sår där också. Som kan ligga bakom att han är så varm i benet. Men i förgår var vi inne på grangården och köpte alovera sårsprej och gel. Så det ska mjuka upp och läka såret och göra benet fint. Sen kommer ju hovslagaren på tisddag. Så då åker ju skorna av och hovarna filas ner. Så det känns bra. :)

Blev ingen ridtur idag. Dels för att mamma inte är hemma, så det är inte roligt att rida ut själv. Det kan vara skönt ibland, men helst vill man ju ha sällskap. Sen har det vart sååå varmt. Så dom har fått gå i sommarhagen och slappa. Själv har jag passat på att sola för första gången i år. Hoppas att man får lite färg. ;)

I brist på nyare bild, så får ni en vintrig bild att kyla er med i värmen. ;)

Hot

Idag så ska jag rida. Fast lite senare i kväll. Är 26 grader ute ;) ska försöka få något fint kort. Måste snart tömköra Lasse också, men det blir nog inte i dag.


...

Det gick inte ladda upp bild igår. Försöker med det nu och ser om det går.
färdigklippt ;)


26 år!!!

Tänk idag blir min lilla tok ponny 26 år. Jag har haft henne i 5 år nu. Det känns som en hel evighet men ändå inte. helt sjukt!
Hon fick ett äpple, tre morötter och två knäckebröd i morse, det tyckte hon var gott. Lasse blev tjurig för att han bara fick två knäckebröd som försvann väldigt fort ^^
Rider nog inte idag men löshoppar nog Lasse lite om det går.


Då vare klart!

Nu är Polka färdigklippt. Det tog rätt lång tid den här gången. Men jag är nöjd för hon sköte sig väldigt bra den här gången. Visst är hon spänd men hon försökte inte stegra sig och sånt som hon gör ibland.
Hon och Lasse får gå kvar hemma över natten och äta lite på gräsmattan. Det är inte så mycket gräs i hagarna här hemma än. Men jag tror dom är ganska nöjd nu faktiskt :)
Så nu har jag dushat och ska äta lite kvällsmat


Undra hur många kilo lättare hon blev ;P


Två hästar som är riktigt nöjda:

Att få gå på gräsmattan utan de stora hästarna slår inte helt fel;)


sur häst!

nu ska jag klippa Polka snart och det kommer inte hon bli glad för eftersom klippmaskinen är väldigt farlig, haha. nej men det behövs faktiskt. nu när hon blir 26 år i morgon så ska hon vara fin ;) lägger ut en bild på henne sen när hon är färdig klippt ;)
så länge blir det den här

Ponnyn min

Det var roligt att rida idag. Visserligen var hon sådär jobbig i munnen som hon kan vara ibland, men jag struntade i det. Det blev några riktigt schyst galoppfattning ;) vi hoppade lite också. Det gick också bra. Måste ta kort med kameran nästa gång vi rider i hagen. Det blir inge bra med mobilen. Visserligen är det lite surt i marken än men tar man det lugnt funkar det. Jag älskar mina nya ridbyxor, dom är jättesköna att rida i. Det som är minus är att dom är lite lösare över låren och är lite för långa. Så är det om man är för kort ;)
Hade backontrack på bakbenen så att hon inte ska råka göra något så att hon blir dålig i dom igen.
Nu ska vi snart äta sen ska jag ta min mycket mer goda fejkade ben and Jerry glass :D




Som sakt det blir inte några bra bilder med mobilen.



Tycker det syns där hur hon stretar emot


Svårt...

Igår när vi skulle rida så, skulle jag kratsa Monnes vänstra bakhov, han har lite problem med det benet. Det finns nästan inget hår på det, men såret ser fint ut. Men han kan inte sträcka bak det. Och när jag försökte så kände jag hur varm han var i det. Och det är ju inte bra. Så vi viste inte om vi skulle rida ut eller inte. Och när man har en häst som är så gammal och så kommer nåt sådant här så tänker man ju på alternativ man kanske måste ta. Och jag kan ju säga att tårarna började rinna för jag vill verkligen inte att det ska bli värre. Men vi red ut och han var sitt vanliga rida-och-äta-sammtidigt jag. Han var stel i början som vanligt men det var inget med bakbenet särskilt. Han gick på och var framåt. Så det kändes skönt. Mamma ska smsa hovslagaren imorgon så att vi kan ta av skorna och sen ska vi ringa vetrinären. Håller tummarna på att det inte är någonting allvarligt.

Ne nu ska vi vara positiva. Nu ska jag ut i det hääärliga varma vädret och njuta. :)

jaaa....

är lite iriterad på att aldrig vårat paket kommer, det är typ en och en halv vecka sedan vi beställde. igår när vi red hade jag Albion sadlen och min fårskinnspadd. den blev så skön att rida i och det gick riktigt bra också. vi red i "paddocken" som finns på berget. och Polka var med för en gångsskull och lyssnade. det var lite extra kul att det gick så bra för att två av våra mostrar var där också.
idag så tog jag min sadel igen, men jag byte schabrak och satte ditt fårskinspadden. kanske kan lägga upp en bild i morgon när vi ska rida. svart schabrak med lite guldig kannt tycker jag Polka passar bra i eftersom hon nästan har sådan färg själv ;)
har inga nya bilder så får bli en gammal
kanske blir nya bilder i morgon
pöss å hej!!!

Just nu:



Haha jag ser helt likblek ut i solen! Men jag är så gryyymt svettig och väldigt nöjd. Vist, det kan gå bättre men vi har iaf kommit en bit på vägen :) Passet var kort men intensivt, dte gillar jag (Y)

NU ska jag äta kvällsmat!

Ridlekis



Haha jag vet inte vad jag ska kalla det men i dag har jag hjälpt min 5åriga kusin att rida på Lasse i dag. Det gick inte så bra om jag ska vara ärlig. hon vågar inte göra så mycket mer än att sitta stel som en pinne och hålla i sig allt vad hon kan medans lasse går i slowemotion. Tyvärr, hoppas hon snart blir lite modigare :) Min söta lilla kusin hehe.

Nu ska jag iväg och rida på min söta lilla häst. byebye


Provridning

Idag så har vi vart och provridit en häst. Han var väldigt söt och rolig att pyssla med i stallet. Jag gillade även färgen på honom. Men han var för liten och för tunn för min smak. När han travade såg det väldigt konstigt ut och kändes konstigt. Jag tror inte vi kommer att provrida honom igen. Det var ändå kul att åka och kolla på honom. Fast jag tror inte att dom kommer få 42 tusen för honom. Bra erfarenheter att kolla på många hästar innan man köper någon. Jag har också ridit Polka idag och det gick helt OK, hon var ganska pigg men inte överdrivet pigg.
Nu ska jag snart äta och kolla vidare på hästnet
En bild på hästen och mig


Måste ringa...

Ja, det är dags att ringa hovslagaren. Dom har alldeles för långa hovar nu. Och Master blir så snubblig då. Känner hur irriterad man blir när han snubblar och håller på hela tiden.

Idag så har hästarna vart nere lite på sommarbetet. Fick gå och hämta dom nu ikväll. Dom ville så gärna följa med mig hem och få lite kvällsmat. Det är nästan alltid så när man går med två hästar. En går lite framför en och en går så att man får ha armen rakt bak och dra den med sig.^^ Men dom var så glada över att få komma hem. Fyllde även på deras vattenbalja. Den var helt tom. Så dom blev riktigt glada över att få lite färskt vatten. :)

En frostig bild på min älskling.♥


Ridning i flock



I dag fick både hundar och hästar vara med när jag red i hagen. Jag hade inte ork till att sadla min häst så det fick bli lite jobb med bara träns helt enkelt. Eftersom att det har regnat nu de senaste dagarna valde jag att rida i lugnt tempo för att inte riskera någon halka. Jag red bara en kort stund men både jag och hästen hann bli varma så det är ju ett +!;)

Sommarbete

Jag tror allt hon har blivit lite tjockare nu när dom har gått på sommarbete i ca en vecka. Slutar skolan 10:20 i morgon, skönt!! Men vi ska ha nationella i eng hela morgonen


Regn åter regn

Ovanligt att det regnar när man kommer hem från skolan så att det inte går att rida. Jaja det gör nog inget att Polka står eftersom hon var lite konstig i bakbenen förra veckan.
Vi ska kanske göra något, en stor förändring. Men jag kommer inte säga något fören jag vet säkert. Och blir det inte så kanske jag säger ändå



Lasse är snäll och står för bilden idag


ridit i dag med tjejen

japp, idag har jag ridit med lina och en tjej som vi känner. polka har stått den här veckan för hon var inte riktigt fräch i bakbenet. hon var ganska lugn och fin, men vi skrittade ju mest så det är väl inte så konstigt ^^. väntar på att chapsen som vi beställde ska komma. för övrigt i dag så är åkrarna sådda. hoppas det blir fint väder så det växer lite.
den stora fuxen är mammas häst ;) och lilla lasse är med också. mamma gick med idag med mira (våran hund) och lasse, vi vill inte lämna honom själv när vi inte har hästarna hemme och det skulle inte förvånna mig om han fick fång för att han inte rör på sig något. appropå fång så drömde jag att polka fick fång och vi var tvungna att avliva henne. hemskt! för jag vet att vi kanske måste göra det snart om hon blir halt på riktigt. hemskt men sant :( men man ska inte tänka på det nu när hon är frisk fast åldern. kommer bli svårt när den dagen kommer. men det kan dröja flera år också (hoppas det).

nu ska jag äta och kolla på big brother

bild från dagen idag

Tänkte bara nämna detta

Ja, jag ville bara säga till er alla att om ni vill veta vem det är som gjort inlägget så står det över inlägget. :) Så att ni får lite koll på vem det är. :) Kan vara bra att veta.
Dock kommer ni nog märka det utan att se det vem det är som har skrivit. :)

Idag har jag inte ridit. Men min lillasyster har gjort det. Vi försöker göra henne redo för ett ridläger nu i sommar. Hon har inte ridit så jätte mycket. Så vi går igenom lite basic. Hon har fått sadla, tränsa, leda hästarna och lite annat sådant som kan vara bra att ha koll på. Hon kommer nog klara sig fin fint på lägret. 

Min fina♥ 

Virre bus



Så här ser det ut på hästryggen när jag rider Verona, ett 10årigt  fullblodsto på 170cm/manke. Den här tjejen ägs av min mamma som också rider.
Hon är riktigt mysig att rida när hon inte får för sig att det finns ett spöke som gömmer sig i närmaste buske;)..

// LINA

Presentation av bloggare nr 3

Hej! Jag är då bloggare nr 3. Jag heter Rebecka. Jag har en gammal och nu menar jag gammal new forest på 29 år. Han fyller 29 i juni. Han har jag känt i hela mitt liv. Min mamma har haft honom sen han var ungefär 11 månader. Så han är verkligen en del av familjen. (Familjen hade inte vart densamma utan honom). Han är en riktig buffel som inte låter någon stå ivägen för honom. Om någon står ivägen för honom så riktigt går han över en. Han gillar ingen under en meter. Så är man inte längre än så, så är man inget att ha att göra med enligt honom. Då blir han bara tjurig och ger ingen respekt till den. Han har även hosta och har haft det i många år. Men ju mer motion han får ju mindre hosta har han. 
Vi alla älskar honom så.♥ 

Jag rider även en travare vid namn Master. Han är 27 år. Det är mest min mamma som rider på honom eftersom att jag är den enda som rider ponnyn. Men nu har jag fått rida bägge hästarna och hållit igång dom själv sedan tidigt i våras. Master är nog den vänligaste häst jag någonsin mött. Han sticker inte iväg när man håller honom. Inte ens när han är på bushumör. Han har lite mer respekt för en. Han är helt klart en liten ängel att ha att göra med.♥
 
Jag är den utav oss som kanske kan ses som en ganska så tråkig ryttare. Jag hoppar inte och inte heller håller jag på med dressyr. Det enda jag gör är att rida uteritter med mina gammla hästar. Dock älskar jag verkligen att rida i skogen. Älskar att sitta och titta omkring och bara njuta utav att få vara ute. Så jag kommer nog vara den som mest pratar om olika saker som händer när jag rider ut och lite utav hur det går med mina hästars hälsa och så vidare.

Min älskling Monne (monamie är hans riktiga namn) :)

Bye bye///R<3

lasseliten

vi har ju mer hästar hemma på gården än våra två. dels har vi Lasse som är en whels mountain på 8 år tror jag. han är beslag tagen av polisen och min morfar som är polis köpte honom billigt till våran kusin men det är vi som sköter honom så det känns som han är våran. vi har haft honom i ett år nu i maj och när han kom var han mager, gropiga är på båda sidorna av halsen, hingst desutom (jättebra när man bara har ston), vi tror inte han var inriden eller nåt och han hade ingen tillit till människor alls.
Men nu efter ett år är han tjock, är inriden, älskar att gossa (på hans villkor), kastrerad, har mycket mer tillit till oss nu som han känner men inte okända människor och vi har börjat köra in honom nu också.
lägger ut en bild på honom. men den är inte jätte ny så han är inte så tjock där ;)

han smitter lite när det behagar honom

P.S han är riktigt söt

elin


Presentation av bloggare 2

Hej! Dags för mig att presentera vem jag är, bloggare nr två! Det är sjukt kul att få blogga på en hästblogg som endast handlar om hästar!:D För som ni förmodligen redan har förståt är vi tre tjejer som har hästar som hobby. Jag heter Lina och har ett halvblod sto som kallas Trollan. Hennes riktiga namn är Trollpacka (snyggare namn får man ju leta efter;)...) Trollan har jag känt i hela mitt 17 åriga liv men hon blev min först för 5 årsedan. I dag är hon 22år, en riktig gammal tant helt enkelt. Men hon rids i stort sett varje dag och hälsan är det inget fel på. Det blir mycket rindade i skogen men även dressyr och hoppning när möjligheten finns. Har nämligen ingen paddock hemma ;/
Här är en bild på oss två som min syrra tog för ca 2veckorsedan:


Trollan älskar att hoppa och blir som en raket så fort ett hinder är i vägen, jag får knappt stopp på henne. Det fins som sagt mycket att lära ;) hehe...

Ja, det var allt för mig den här gången. Det ska bli kul att få komma igång på riktit, det här är ju bara början!

SES!

// LINA


min häst

nu ska jag berätta om min ponny. hon heter Polka och är ett connemarasto, tr det eller ej men hon blir 26 år i maj. men det är inte ofta som det blir några lungna ridturer. det är ofta som hon är uppe i luften och på två ben, föesöker stiga i galoppen. Men på banan är hon världens drömhäst.hon vill vara till lags och inte göra fel. Blir jag arg på henne blir hon väldigt stressad.
Jag vet att hon har haft några föl så om det är någon som vet någon ponny med namnet "köhls" så kan Polka vara mor till den hästen ;)
jo en sak hon är triengelmärkt så jag kan ju inte tävla med henne och det är synd för vi hade vunnit ^^) det sägs att hon hade spatförändringar i benen när hon var 5 år så då triangelmärket fodervärldarna henne. (hon var med i SM när hon var 4 år)

Här är en bild på mig och polka från i vintras

Min ponny och jag

Nu ska jag berätta om mig och min ponny. Jag heter Elin och är snart 17 år och jag har haft egen häst sen jag var två år, en shettis som hete Champis. Min ponny är ett connemara sto, tro det eller ej men hon är 26 år i maj. Och det märks inte kan jag säga. Det är ofta hon är i luften och försöker stiga all världens väg när man rider ut, men på banan är hon en riktig drömhäst.
Det får räcka för den här gången ;) nu kommer en bild på mig och polk

Nu så!!

Nu ska jag min tvillinsyster och kompis börja blogga om när vi är i stallet och när vi rider. Det kommer bli mycket kort men även också lite filmer. Men det kommer nog bli lite vardags saker också;)
Jag ska berätta lite om mig själv och min ponny i nästa inlägg, dom andra kommer också göra fet så småning om
Elin

RSS 2.0